Carnea de prepelita este una dintre cele mai fine si apreciate in gastronomie, continutul scazut in grasimi si colesterol caracteristic facand din aceasta o alternativa dietetica si curativa pentru cei suferinzi (obezitate, colesterol marit, diabet, regim alimentar de curatare).
Alimentele asigura energia de care organismul nostru are nevoie pentru intreprinderea diferitelor activitati (fizice, psihice). Alimentele sunt transformate printr-un ansablu de reactii chimice, care au loc mai întâi la nivelul aparatului digestiv(digestie) si apoi la nivelul celulelor (respiratia celulara) in substante chimice simple usor de asimilat si apoii utilizat de catre organism.
Digestia este un proces chimic prin care alimentele sunt descompuse in substante nutritive. Principalele substante (factori) nutritive sunt: proteinele, lipidele si glucidele. Proportiile indicate in alimentatie intr-o zi sunt: 55% glucide, 30% lipide, 15% proteine.
Info nutritiv la carnea de prepelita (100g):
- calorii: 134 (561kJ) astfel 92.9 calorii, adica 389kJ, din proteine; 40.9 calorii din grasimi, 0.2 calorii din carbohidrati;
- carbohidrati 0 g;
- proteine si aminoacizi 21.8 g;
- grasimi 4.5 g;
- vitamine: A(57.0 IU), C (7.2 mg), Thiamin (0.3 mg), Riboflavin (0.3 mg), Niacin (8.2 mg), B6 (0.5 mg);
- minerale: Calciu (13 mg), Fier (4.5 mg), Magneziu (25 mg), Fosfor (307 mg), Potasiu (237 mg), Sodiu (51 mg);
SURSA: http://www.oua-prepelite.ro